Menu

Książka Kucharska Jacka

Elektroniczna wersja mojej książki kucharskiej. Przepisy krok po kroku ze zdjęciami.

Sałatka z rukoli, granatu i cebuli

ksiazkakucharskajacka

 Badzo lubię sałatki z dodatkiem owoców. Tym razem połączyłem rukolę z granatem.

DSCF0117

Składniki:

  • garść rukoli
  • ok. 100 g pestek z granatu
  • 1 czerwona cebula (wielkość dowolna) pokrojona w plasterki/półplasterki 
  • 1,5 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki miodu 
  • szczypta soli

DSCF0114

 1) Miód i sól rozpuścić w occie winnym, dodać olej i dobrze rozmieszać.

DSCF0115

 2) Na rukolę ułożyć, pestki granatu, pokrojoną w krążki cebule, całość polać solem, wymieszać.

DSCF0116

 

 

 

 

 

© Książka Kucharska Jacka
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci